نوع میکروفون، میکسر، پاور، نوع باندها، آکوستیک محیط، سبک جلسه و از همه مهمتر صدای مداح ممکن است به شکلی باشد که صدای خروجی از نظر جنس و لطافت، صدای مورد نظر شما نباشد.

میکسر دایناکورد مانند بسیاری از میکسرها دارای یک اکولایزر پارامتریک برای هر خط ورودی است که به کمک این اکولایزر می‌توان فرکانس‌ها را در سه قسمت خداکثر به اندازه ۱۵dB تقویت و یا تضعیف کرد.

اکولایزر دایناکورد از سه قسمت اصلی تشکیل شده است که به شرح زیر می‌باشد:

۱- قسمت اول: ولوم گردشی یا پیچی که می‌تواند فرکانس‌های بالا (صدای زیر) را در محدوده‌ی ۸KHz تغییر دهد. کم کردن این پیچ، صدای زیر را کم کرده و افزایش آن موجب زیر تر شدن صدا می‌شود. کاهش بیش از حد این پیچ با تضعیف فرکانس‌های بالا موجب تیرگی و کدر شدن صدا می‌شود و افزایش بیش از حد این فرکانس‌ها ممکن است این احساس را ایجاد کند که صدا شفاف‌تر شده است اما ممکن است منجر به تیز شدن صدا شود و از طرفی هم احتمال فیدبک در فرکانس‌های بالا را افزایش می‌دهد.

۲- قسمت دوم: کنترل‌کننده‌ی فرکانس‌های میانی:

این قسمت از دو پیچ تشکیل شده است، یکی پیچ فرکانس که با علامت Khz مشخص شده است و از ۱٫ تا ۸ مدرج گردیده و رنگ مشکی دارد.  دیگری هم پیچ Mid که رنگ خاکستری دارد و ضریب تقویت فرکانس‌های میانی را تعیین می‌کند. در بسیاری از میکسر‌ها پیچ Mid تنها می‌تواند محدوده ی فرکانسی خاصی را افزایش یا کاهش دهد. به عنوان مثال در میکسر یاماها Mg124 پیچ Mid فقط محدوده فرکانسی ۲KHz را می‌تواند تضعیف یا تقویت کند. اما میکسر دایناکورد این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید دقیقا انتخاب کنید چه فرکانسی را می‌خواهید افزایش و یا کاهش دهید. (برای این کار شما توسط پیچ مشکی رنگ که با علامت Hz مشخص شده، محدوده‌ی فرکانسی مورد نظر را انتخاب می‌کنید. این محدوده می‌تواند قسمتی از فرکانس‌های بین ۱۰۰Hzتا ۸Khz باشد.

فرکانس ۱۰۰Hz در قسمت چپ پیچ فرکانس قرار دارد و با علامت ۱٫  نشان داده شده است و عدد ۸ در سمت راست میزان ۸KHz را نشان می‌دهد.)

پس از انتخاب فرکانس، می‌توانید توسط پیچ سوم، فرکانس انتخاب شده را حداکثر به میزان ۱۵dB کم و یا زیاد نمایید. به عنوان مثال وقتی نیاز دارید فرکانس‌های میانی رو به پایین را کم و یا زیاد نمایید، پیچ فرکانس (مشکی رنگ) روی عدد ۵٫ قرار دهید و سپس به کمک پیچ سوم (Mid) شدت بلندی فرکانس‌های ۵۰۰Hz و فرکانس‌های مجاورش را تغییر دهید.

باید توجه داشته باشید، هر فرکانسی که توسط پیچ فرکانس انتخاب شود، هنگام کم و زیاد کردن شدت آن فرکانس، فرکانس‌های اطراف آن نیز تحت تأثیر قرار میگیرد. هر چه میزان تغییر dB بیشتر باشد، بازه‌ی فرکانس بزرگتری تحت تأثیر قرار میگیرد.

برای آنکه دقیق تر بتوانید درک کنید سیستم تغییر فرکانس‌های میدرنج در پاور میکسر دایناکورد چگونه کار می‌کند می‌توانید از یک تمرین کوچک استفاده کنید: برای این تمرین، تمام پیچ‌های اکولایزر را در حالت وسط قرار دهید و فیدر صدا را روی صفر تنظیم کنید. یک پخش کننده‌ی صدا به لاین ورودی متصل کنید (بهتر است برای تست‌ها و تمرین‌ها از صدای مداحی استفاده کنید. استفاده از موزیک شاید نتواند تصویر درستی از تست و صدایی که می‌خواهید به آن برسید به شما بدهد)

ولوم فرکانس را به طور کامل به سمت چپ بچرخوانید و پیچ Mid را روی عدد ۱۵+ قرار دهید. پخش کننده صدا را پلی نمایید. حالا به آرامی ولوم فرکانس (پیچ مشکی رنگ) را به سمت راست بچرخوانید. با این کار می‌توانید درک کنید که هر فرکانسی چه صدایی میدهد و راحت تر می‌توانید تصمیم بگیرید که در هنگام اجرای مراسم، کدام فرکانس‌ها اضافه هستند و باید تضعیف شوند و یا کدام فرکانس‌ها باید تقویت شوند تا به صدای مطلوب برسید.

۳ – قسمت سوم، صدام بم: قسمت سوم اکولایزر پارامتریک دستگاه دایناکورد، پیچ فرکانس های بم است که با علات Lo مشخص شده است و محدوده‌ی فرکانسی ۸۰Hz را تغییر میدهد. زیاد کردن و یا کاهش این فرکانس‌ها بم بودن صدا را تغییر می‌دهد.

(جهت آشنایی بیشتر با فرکانس‌ها و نحوه‌ی تنظیم اکولایزر، قسمت مبانی صدابرداری و تنظیم اکولایزر را مطالعه نمایید.)